How To Solve Attention To Details Questions Quickly

How To Solve Quickly Attention To Detail Questions

Attention to detail question is a skill to correctly and meticulously finish any tasks, by keeping a top-quality level. Though the task is to follow important targets or new conditions, these traits have proven records of success. To understand these problems in detail let’s try some practical questions.

Solve Attention To Detail Question- Logical Reasoning

Type 1: Contrastive Attention To Detail

Question 1:

Below given are the four strings. Try to examine whether they are 100 % the same or not? If not all are the same then finding out the one which is different from the group?

A. 389 Mickey Heights Energy, Hanmonk, 31076
B. 389 Mickey Heights Energy, Hanmonk, 31076
C. 389 Mickey Heights Energy, Hanmonk, 31876
D. 389 Mickey Heights Energy, Hanmonk, 31076

Answer: C
Explanation:

31876 is different from the group as the other 3 reads 31076. Hence option C is correct.

Directions for Questions 02-03: Follow the directions given below to answer the questions that follow. Your answer to each question below would be:

A. if ALL THREE items given in the question are exactly ALIKE.
B. if only the FIRST and SECOND items are exactly ALIKE.
C. if only the FIRST and THIRD items are exactly ALIKE.
D. if only the SECOND and THIRD items are exactly ALIKE.
E. if ALL THREE items are DIFFERENT.

Question 2.

GGMGGGKGMPUU, GGMGGGKGMPUU, GGMGGGKGMPUU

A. A
B. B
C. C
D. D
E. E

Answer: A
Explanation:

ALL the items given in the question are exactly the same hence option A is correct.

Question 3:

1386-9858262.22, 1386-9858162.22, 1386-9858262.22

A. A
B. B
C. C
D. D
E. E

Answer: C
Explanation:

only the first and third items given in the question are exactly the same hence option C is correct.

How To Solve Attention To Details Questions Quickly- Logical Reasoning

Type 2: Analytical Attention To Details

Question (1-3) If* stands for /, / stands for -,+ stands for * and -stands for +, then

Question 1.

7/16*7+2-7=?

A. -9.44
B.   9.44
C. -10.01
D.  10.01

Answer: A
Explanation:

clearly, the new series will be like 7-16/7*2+7= 2.28*2=4.56
14-4.56= 9.44

Question 2:

8/7*6+4-9=?

A. -1.92
B. 1.92
C. 10.43
D. 12.36

Answer: D
Explanation:

clearly, the new series will be like 8-7/6*4+9=?
17-7/6*4=17-4.64=12.36

Question 3.

18/5*3+9-10=?

A. 13.06
B. 10.56
C. 0.351
D. -6.94

Answer: A
Explanation:

clearly, the new series will be like 18-5/3*9+10=?
28-1.66*9= 13.06

How To Solve Quickly Attention To Details Question

Type 3: Additive Attention To Detail

Question 1.

It is important for me to know how well the new software is working compared to the previous one.

A. Exceptional
B. Above expectation
C. Successful
D. Development needed
E. Unsatisfactory

Answer: E
Explanation:

The above-mentioned question is asking about the working or performance of new software. Now the answers may vary from employee to employee as someone may like new software very much, however, another one may not feel comfortable working on that. Hence it is difficult to give generalize.

Question 2:

I like working on projects that require specific knowledge of the field.

A. Strongly Disagree
B. Disagree
C. Neutral
D. Agree
E. Strongly Agree

Answer: C
Explanation:

The question is discussing an individual’s liking for the work. The answers may vary from person to person. Somebody may answer neutral but another one may answer strongly disagree.

Question 3:

I believe that the tasks I am assigned at work should reflect my current level of capability.

A. Strongly Disagree
B. Disagree
C. Neutral
D. Agree
E. Strongly Agree

Answer: E
Explanation:

The above-mentioned problem is related to the belief system of an individual. It cannot be generalized. Hence answer may also vary.

Read Also: Formula for Attention to Detail Questions

how to quickly solve attention to detail question- logical reasoning