## IBM Previous Papers with Solution PDF

Visit Our IBM Placement Papers with Answers 2019 Dashboard for the Latest IBM Questions and Answers.The IBM Placement paper pattern has been changed.Now there is new pattern of IBM below you can see the pattern of IBM. Our IBM Previous Papers with Solutions PDF that is based on the latest IBM Curriculum and Pattern 2019 and practice from our IBM Question Papers to strengthen your concepts. IBM Previous Placement Papers with Solutions PDF, IBM Previous year Question Papers with Answers PDF.

**Note –** If you have any question regarding the exam, comment at the end of the page we will answer within 10 mins.

Name Of The Section |
Number Of Questions |

Cognitive Ability Test | 6 |

Learning Agility Assessments | 50 |

English Language Test | 10 |

Coding Test | 1 Code and 5 MCQ |

Total |
78 - 98 |

Difficulty Level

Sections

4

Time Duration

100 mins

Adaptive/Non Adaptive

Non Adaptive

Negative Marking

No

Applicants: 1,75000

Job Opening: 9000

### IBM Placement Papers Curriculum and Pattern

Click here for Cognify Dashboard

## Cognitive Ability Games:-

In Cognitive ability games it is a test that measures a candidates ability via Games.In this test there will be six mini games there will be no questions in the test.It is a fun and accessible way to test your aptitude and Personality Traits.

**Assess Problem Solving:-**

- Shortcuts
- Gridlock
- Resemble

### Assess Numerical Reasoning:-

- Tally Up
- Numbubbles

### Assess Verbal knowledge:-

- Proof it

**Total Time Limit:-30 Min**

Click here for English language test dashboard

## IBM English Language Test:-

**Total Number of Questions:-10**

**Total Time:-10 Min**

Click here for Learning Agility Assessments

## Learning Agility Assessments:-

It is a Learning Agility Test, this is a Psychometric Test.In this Test there will

Click here to visit Coding Dashboard

### Coding Test :-

In this test there will be 1 Code and 5 MCQ in the test.

**C****JAVA****C++****Python**

**Total Time Limit:-30 Min**

**This is an old syllabus of IBM .These sections was asked in Previous Year Paper. So Below you can check these sections:-**

**IBM Quants:-**

- Number System
- Profit and Loss
- Ratios and Proportions
- Percentages
- Probability
- Speed Time and Distance
- Permutation and Combination
**Global Business Services –**18 Questions**Global Technology Services –**18 Questions**Maximum Time for each Question**– 2 mins 15 seconds

### IBM Number Series:

**Global Business Services –**18 Questions**Global Technology Services –**0 Questions**Maximum Time for each Question –**2 mins 15 seconds

### English

- Active/Passive voice
- Synonyms and Antonyms
- Fill in the Blanks
- Effective email writing – MCQ’s.
**Global Business Services –**22 Questions**Global Technology Services –**0 Questions

**Business Communication**

### IBM Previous Papers

Click here to visit IBM Cognitive Ability Games Assessments

### Cognitive Ability Questions and Answers:-

It is a unique way to check your aptitude and personality traits. Cognitive ability games is also known as Cognify. Cognify features game-based psychometric assessments that measure abilities of Candidates that is important for Job performance

**Q2.In an election between two candidates, one got 55% of the total valid votes, 20% of the votes were invalid. If the total number of votes was 7500, the number of valid votes that the other candidate got, was :**

- 2500
- 2700
- 2900
- 3100

**Solution:- 2700**

Total number of votes = 7500

Given that 20% of Percentage votes were invalid

=> Valid votes = 80%

Total valid votes = 7500*(80/100)

1st candidate got 55% of the total valid votes.

Hence the 2nd candidate should have got 45% of the total valid votes

=> Valid votes that 2nd candidate got = total valid votes x (45/100)

7500*(80/100)*(45/100) = 2700

**Q3.Salaries of Ravi and Sumit are in the ratio 2:3. If the salary of each is increased by Rs. 4000, the new ratio becomes 40:57. What is Sumit's salary?**

- 38000
- 46800
- 36700
- 50000

**Solution:-38000**

Let the original salaries of Ravi and Sumit be Rs. 2x and Rs. 3x respectively.

Then,

(2x+4000) / (3x+4000) = 40 / 57

⇒ 57 × (2x + 4000) = 40 × (3x+4000)

⇒ 6x = 68,000

⇒ 3x = 34,000

Sumit's present salary = (3x + 4000) = Rs.(34000 + 4000) = Rs. 38,000

** Q4. Out of first 20 natural numbers, one number is selected at random. The probability that it is either an even number or a prime number is -:-**

- 1/2
- 16/19
- 4/5
- 17/20
- 3/5

Solution:- **17/20**

n(S) = 20

n(Even no) = 10 = n(E)

n(Prime no) = 8 = n(P)

P(EᴜP) = 10/20 + 8/20 - 1/20 = 17/20

Q5. A man travelled a distance of km in hours. He travelled partly on foot at km/hr and partly on bicycle at km/hr. What is the distance travelled on foot?

- 12Km
- 14Km
- 16Km
- 18Km

**Solution:-16 Km**

Let the time in which he travelled on foot hr

Then the time in which he travelled on bicycle hr

distance = speed × time

Distance travelled on foot

**Q5. A mixture contains alcohol and water in the ratio 4 : 3. If 5 liters of water is added to the mixture, the ratio becomes 4: 5. Find the quantity of alcohol in the given mixture.**

- 10
- 12
- 15
- 18

**Solution:-10**

Let the quantity of alcohol and water be 4x litres and 3x litres respectively

4x/(3x+5) = 4/5

20x = 4(3x+5)

8x = 20

x = 2.5

Quantity of alcohol = (4 x 2.5) litres = 10 litres.

**Q6.A man goes to his office from his house at a speed of km/hr and returns at a speed of km/hr. If he takes hours in going and coming, what is the distance between his house and office?**

- 3Km
- 4Km
- 6Km
- 5Km

Solution:-6Km

Q7.A watch was sold at a loss of 10%. If it was sold for Rs.140 more, there would have been a gain of 4%. What is the cost price?

Average speed

Total time taken hours

Distance travelled

Therefore, distance between his house and office

**Q7.A watch was sold at a loss of 10%. If it was sold for Rs.140 more, there would have been a gain of 4%. What is the cost price? **

- Rs. 1000
- Rs. 1140
- Rs. 860
- Rs. 760

Solution:-Rs 1000

90%

104%

--------

14% ---- 140

100% ---- ? => Rs.1000

**Q 8. 5% people of a village in Sri Lanka died by bombardment, 15% of the remainder left the village on account of fear. If now the population is reduced to 3553, how much was it in the beginning?**

Solution:-

- 3800
- 4200
- 4400
- 5500

**Solution:-C**

X * (95/100) * (85/100) = 3553

X = 4400

**Q9.A mixture of 70 liters of wine and water contains 10% water. How much water must be added to make water 12 ½% of the total mixture? **

- 12L
- 10L
- 4L
- 2L

Solution:- 2L

70 * (10/100) = 7

Wine Water

87 1/2% 12 1/2%

87 1/2% ------- 63

12 1/2% -------? => 9-7=2

** Q 10. In a factory, there are 40% technicians and 60% non-technicians. If the 60% of the technicians and 40% of non-technicians are permanent employees, then the percentage of workers who are temporary is? **

- 32%
- 42%
- 52%
- 62%

Solution:-Total = 100

T= 40 NT= 60

40*(60/100)=24 60*(40/100)=24

24 + 24 = 48 => 100 - 48 = 52%

Click here to visit IBM Coding

### Coding Test Questions and Answers:-

In this test you will get 1 Code and 5 MCQ Questions will be there. SO you have to practice more and more Questions .you can visit our Coding Dashboard for More Questions.

**Q2. 4 2 3 7.5 26.75 **

- 26.75
- 7.5
- 3
- 2
- 4

Solution:- Logic is 4 × .5 = 2, 2 × 1.5 = 3, 3 × 2.5 = 7.5, 7.5 × 3.5 = 26.25 In place of 26.75, it should be 26.25.

**Q 3. 15 18 20 29 45 70 106 **

- 18
- 20
- 29
- 45
- 70

Solution:-**18**

Starting from the back

106– 70 = 36, 70- 45 = 25, 45 – 29 = 16, 29 – 20 = 9, 20 – 16 = 4, 16 – 15 = 1. Every difference is perfect square starting from 36 and decreasing. Thus the wrong number is 18, it should be 16.

**Q4. 49 50 46 55 38 64 28 **

- 49
- 46
- 55
- 38
- 64

Solution:- **38**

Logic is 49 + 1 = 50, 50 – 4 = 46, 46 + 9 = 55, 55 – 16 = 39, 39 + 25 = 64. Thus the wrong number is 38, it should be 39.

**Q5. 35 19 11 7 5 4.5 3.5 **

- 4.5
- 5
- 11
- 9
- 7

Solution:- 4.5

35-19 = 16, 19-11 = 8, 11-7 = 4, 7-5 = 2, 5-4 = 1, 4-3.5 = .5 The difference is halved every time. Thus the wrong number is 4.5, it should be 4.

**Q6. 3, 12, 8, 19, 13, 32, 18, 42, 23, 52 **

- 12
- 19
- 42
- 32
- None of these

Solution:-

The sequence is a combination of following two series:

I. 3, 8, 13, 18, 23 and II. 12, 19, 32, 42, 52

The pattern in I has a constant difference of +5, and the pattern in II has a constant difference of +10. So, in II, 19 is wrong and should be replaced by (12+10) i.e. 22

**Q7. 1, 10, 9, 16, 25, 26, 49 **

- 1
- 16
- 26
- 9
- 49

Solution:-

The given sequence is a combination of two series:

I. 1, 9, 25, 49 and II. 10, 16, 26

The pattern in I is +8, +16, +24.

The sequence in II is 3^{2} + 1, 4^{2} + 1, 5^{2} + 1

So, 16 is wrong and must be replaced by (4^{2} + 1) i.e. 17.

**Q8. 13 17 23 29 31 37 ?? **

- 22
- 41
- 19
- 23
- 27

Solution:-

The given series is a prime number series. Hence the next prime number in this sequence would be 41.

**Q 9. 31, 2, 41, 3, 52, 4, 61, 5, 71, 6 **

- 41
- 61
- 52
- 31
- 6

Solution:-

The sequence is a combination of two given series:

I. 31, 41, 52, 61, 71 and II. 2, 3, 4, 5, 6

So, the pattern in I is + 10

Thus, 52 is wrong and should be replaced by (41 + 10) i.e. 51.

**Q 10. 13 17 23 29 31 37 ?? **

- 22
- 41
- 19
- 23
- 27

Solution:-B

The given series is a prime number series. Hence the next prime number in this sequence would be 41.

Click here to visit IBM English Test Paper Section

### IBM Previous Year Questions – English Test

**Q1.What is the synonym for DASH?**

- Crawl
- Bowl
- Eyebrow
- Hurry

Solution:-**D**

**Q2.What is the synonym for VALOROUS**

- Luminant
- Heroic
- Unhinged
- Restored

Solution:-**B**

**Q3.. With the increase in human activities, there has been _____ use of natural resources thereby causing disharmony between human beings and the natural environment.**

**(A) planned**

**(B) reckless**

**(C) excessive**

**(D) careful**

**(E) sustained**

**(F) avaricious**

- C and F
- B and C
- A and D
- B and F
- D and E

Solution:-**B**

There has been an increase in human activities which has resulted in 'reckless' or 'excessive' use of natural resources. None of the other words can be used for the blank.

**Q4. The city is a unique blend of tradition and _____ because it still retains its old world charm despite rapid urbanisation.**

**(A) history**

**(B) progress**

**(C) modernity**

**(D) retrogression**

**(E) liberalism**

- A and F
- A and B
- C and E
- D and F
- D and E

**C**

**Q5.The island looks very _____ because there are hardly any inhabitants dwelling in it.**

**(A) parlous**

**(B) perilous**

**(C) commodious**

**(D) picturesque**

**(E) deserted**

**(F) desolate**

- A and B
- B and D
- C and D
- C and F
- E and F

Solution:-E

When nobody is living in a place, the place looks 'deserted' or 'desolate' which are the most appropriate words for the blank.

**Q6. One must not be _____ by failure because it is often said that failure is the stepping stone to success.**

**(A) influenced**

**(B) hapless**

**(C) affronted**

**(D) disheartened**

**(E) discouraged**

**(F) inspired**

- A and E
- A and B
- B and C
- D and E
- A and F

Solution:- D

Failure can dishearten or discourage someone.

**Q7. The _____ utilization of human resources can not only help in economic development but can also help in reducing the rate of unemployment.**

**(A) drastic**

**(B) effective**

**(C) minimal**

**(D) optimal**

**(E) nominal**

**(F) voracious**

- A and F
- B and D
- D and F
- B and C
- D and E

Solution:-The 'effective' or 'optimal' utilization of the human resources can help in economic development. The use of 'drastic'(extreme or severe) and 'voracious' (uncontrolled) are inappropriate in this context. As are 'nominal' are 'minimal'. The rate of unemployment too can be reduced with effective utilization of human resources.

**Q 8. Plural and open demo cracles are the targets of the scourge of terrorism that strikes at the very root of _____, the mainstay of civil society in a free world.**

**(A) injustice**

**(B) dishonesty**

**(C) tolerance**

**(D) violence**

**(E) acceptance**

**(F) treachery**

- A and B
- D and F
- C and E
- B and C
- C and D

Solution:-**C**

The 'mainstay' or the chief support of a democratic society is 'tolerance' or acceptance which is the only appropriate word that can be used for the blank.

**Q9.The Federation of Andhra Pradesh Industries has expressed concern at the _____ financial situation and has threatened to launch an agitation if the government does not extend concessions.**

**(A) exacerbating**

**(B) deteriorating**

**(C) rising**

**(D) diminishing**

**(E) receding**

**(F) escalating**

- A and E
- A and B
- C and D
- C and E
- C and F

Solution:-** B**

The Federation will not express concern if the financial situation is 'escalating' or 'rising'. Hence choices (A) and (C) can be eliminated. 'Receding' is generally used with reference to water - receding floods, receding coastline etc. 'Diminish' is used in connection with strength or power. Hence the most appropriate word for the first blank is 'deteriorating' and 'exacerbating'.

**Q 10.Antonym of Clemency ?**

- Corporal
- Intolerance
- Sensibility
- Compromise

Solution:-B

Click here to visit Learning Agility Assessments

### IBM Previous Papers on Work Style Personality Test

**Number of Questions** – 50 Approx

This is a psychological ability test there are no right or wrong answers.

At the end with all questions, you answer you to make sure that you possess some skills which you can find in our Learning Agility Test.

**This is the sample questions of the old format. So if your college takes the test on the basis of old format you can check out these questions.**

### Quants:-

Make sure that you also like our Facebook page here we generally post the latest questions here.

**Q1. A trader mixes 26 kg of rice at Rs. 20 per kg with 30 kg of rice of other variety at Rs. 36 per kg and sells the mixture at Rs. 30 per kg. His profit percent is:**

- No Profit,No Loss
- 5%
- 8%
- 10%

**Solution:-**

C.P. of 56 kg rice = Rs. (26 x 20 + 30 x 36) = Rs. (520 + 1080) = Rs. 1600.

S.P. of 56 kg rice = Rs. (56 x 30) = Rs. 1680.

Gain =(80/1600*100) % = 5%

**Q2.In an election between two candidates, one got 55% of the total valid votes, 20% of the votes were invalid. If the total number of votes was 7500, the number of valid votes that the other candidate got, was :**

- 2500
- 2700
- 2900
- 3100

**Solution:- 2700**

Total number of votes = 7500

Given that 20% of Percentage votes were invalid

=> Valid votes = 80%

Total valid votes = 7500*(80/100)

1st candidate got 55% of the total valid votes.

Hence the 2nd candidate should have got 45% of the total valid votes

=> Valid votes that 2nd candidate got = total valid votes x (45/100)

7500*(80/100)*(45/100) = 2700

**Q3.Salaries of Ravi and Sumit are in the ratio 2:3. If the salary of each is increased by Rs. 4000, the new ratio becomes 40:57. What is Sumit's salary?**

- 38000
- 46800
- 36700
- 50000

**Solution:-38000**

Let the original salaries of Ravi and Sumit be Rs. 2x and Rs. 3x respectively.

Then,

(2x+4000) / (3x+4000) = 40 / 57

⇒ 57 × (2x + 4000) = 40 × (3x+4000)

⇒ 6x = 68,000

⇒ 3x = 34,000

Sumit's present salary = (3x + 4000) = Rs.(34000 + 4000) = Rs. 38,000

** Q4. Out of first 20 natural numbers, one number is selected at random. The probability that it is either an even number or a prime number is -:-**

- 1/2
- 16/19
- 4/5
- 17/20
- 3/5

Solution:- **17/20**

n(S) = 20

n(Even no) = 10 = n(E)

n(Prime no) = 8 = n(P)

P(EᴜP) = 10/20 + 8/20 - 1/20 = 17/20

Q5. A man travelled a distance of km in hours. He travelled partly on foot at km/hr and partly on bicycle at km/hr. What is the distance travelled on foot?

- 12Km
- 14Km
- 16Km
- 18Km

**Solution:-16 Km**

Let the time in which he travelled on foot hr

Then the time in which he travelled on bicycle hr

distance = speed × time

Distance travelled on foot

**Q5. A mixture contains alcohol and water in the ratio 4 : 3. If 5 liters of water is added to the mixture, the ratio becomes 4: 5. Find the quantity of alcohol in the given mixture.**

- 10
- 12
- 15
- 18

**Solution:-10**

Let the quantity of alcohol and water be 4x litres and 3x litres respectively

4x/(3x+5) = 4/5

20x = 4(3x+5)

8x = 20

x = 2.5

Quantity of alcohol = (4 x 2.5) litres = 10 litres.

**Q6.A man goes to his office from his house at a speed of km/hr and returns at a speed of km/hr. If he takes hours in going and coming, what is the distance between his house and office?**

- 3Km
- 4Km
- 6Km
- 5Km

Solution:-6Km

Q7.A watch was sold at a loss of 10%. If it was sold for Rs.140 more, there would have been a gain of 4%. What is the cost price?

Average speed

Total time taken hours

Distance travelled

Therefore, distance between his house and office

- Rs. 1000
- Rs. 1140
- Rs. 860
- Rs. 760

Solution:-Rs 1000

90%

104%

--------

14% ---- 140

100% ---- ? => Rs.1000

**Q 8. 5% people of a village in Sri Lanka died by bombardment, 15% of the remainder left the village on account of fear. If now the population is reduced to 3553, how much was it in the beginning?**

Solution:-

- 3800
- 4200
- 4400
- 5500

**Solution:-C**

X * (95/100) * (85/100) = 3553

X = 4400

**Q9.A mixture of 70 liters of wine and water contains 10% water. How much water must be added to make water 12 ½% of the total mixture? **

- 12L
- 10L
- 4L
- 2L

Solution:- 2L

70 * (10/100) = 7

Wine Water

87 1/2% 12 1/2%

87 1/2% ------- 63

12 1/2% -------? => 9-7=2

** Q 10. In a factory, there are 40% technicians and 60% non-technicians. If the 60% of the technicians and 40% of non-technicians are permanent employees, then the percentage of workers who are temporary is? **

- 32%
- 42%
- 52%
- 62%

Solution:-Total = 100

T= 40 NT= 60

40*(60/100)=24 60*(40/100)=24

24 + 24 = 48 => 100 - 48 = 52%

### Number Series:-

**Q1. 2 3 10 38 172**

- 192
- 10
- 38
- 4
- 2

Solution:- Logic is 2×1 + 1 = 3, 3 × 2 + 4 =10, 10 × 3 + 9 = 39, 39 × 4 + 16 = 172…. So in place of 38, it should be **39.**

**Q2. 4 2 3 7.5 26.75 **

- 26.75
- 7.5
- 3
- 2
- 4

Solution:- Logic is 4 × .5 = 2, 2 × 1.5 = 3, 3 × 2.5 = 7.5, 7.5 × 3.5 = 26.25 In place of 26.75, it should be 26.25.

**Q 3. 15 18 20 29 45 70 106 **

- 18
- 20
- 29
- 45
- 70

Solution:-**18**

Starting from the back

106– 70 = 36, 70- 45 = 25, 45 – 29 = 16, 29 – 20 = 9, 20 – 16 = 4, 16 – 15 = 1. Every difference is perfect square starting from 36 and decreasing. Thus the wrong number is 18, it should be 16.

**Q4. 49 50 46 55 38 64 28 **

- 49
- 46
- 55
- 38
- 64

Solution:- **38**

Logic is 49 + 1 = 50, 50 – 4 = 46, 46 + 9 = 55, 55 – 16 = 39, 39 + 25 = 64. Thus the wrong number is 38, it should be 39.

**Q5. 35 19 11 7 5 4.5 3.5 **

- 4.5
- 5
- 11
- 9
- 7

Solution:- 4.5

35-19 = 16, 19-11 = 8, 11-7 = 4, 7-5 = 2, 5-4 = 1, 4-3.5 = .5 The difference is halved every time. Thus the wrong number is 4.5, it should be 4.

**Q6. 3, 12, 8, 19, 13, 32, 18, 42, 23, 52 **

- 12
- 19
- 42
- 32
- None of these

Solution:-

The sequence is a combination of following two series:

I. 3, 8, 13, 18, 23 and II. 12, 19, 32, 42, 52

The pattern in I has a constant difference of +5, and the pattern in II has a constant difference of +10. So, in II, 19 is wrong and should be replaced by (12+10) i.e. 22

**Q7. 1, 10, 9, 16, 25, 26, 49 **

- 1
- 16
- 26
- 9
- 49

Solution:-

The given sequence is a combination of two series:

I. 1, 9, 25, 49 and II. 10, 16, 26

The pattern in I is +8, +16, +24.

The sequence in II is 3^{2} + 1, 4^{2} + 1, 5^{2} + 1

So, 16 is wrong and must be replaced by (4^{2} + 1) i.e. 17.

**Q8. 13 17 23 29 31 37 ?? **

- 22
- 41
- 19
- 23
- 27

Solution:-

The given series is a prime number series. Hence the next prime number in this sequence would be 41.

**Q 9. 31, 2, 41, 3, 52, 4, 61, 5, 71, 6 **

- 41
- 61
- 52
- 31
- 6

Solution:-

The sequence is a combination of two given series:

I. 31, 41, 52, 61, 71 and II. 2, 3, 4, 5, 6

So, the pattern in I is + 10

Thus, 52 is wrong and should be replaced by (41 + 10) i.e. 51.

**Q 10. 13 17 23 29 31 37 ?? **

- 22
- 41
- 19
- 23
- 27

Solution:-B

The given series is a prime number series. Hence the next prime number in this sequence would be 41.

### IBM Sample and Model test paper for 2019

## IBM Preparation Dashboard

Are you looking to Prepare for IBM Placement Paper? On our PrepInsta IBM Preparation Dashboard, you will find everything that you need to know to prepare for IBM and will find all the practice questions and study materials required for the same.

IBM (International Business Machines Corporation) is an American multinational technology company headquartered in Armonk, New York, United States, with operations in over 170 countries.

**IBM mainly focus on the following:-**

- Developing a business case and value tracking.
- Creating to-be initiative designs, organizational and IT enablers.
- Driving initiative roll-out, including training and with geo team, driving adoption
- Optimizing the application portfolio to support business priorities.

**Note** – If you have any question regarding the exam, comment at the end of the page we will answer within 10 mins.

**IBM – Skills Expected from students**

- Have good Programming Skills
- Have good analytical ability
- Have a keen ability for Problem-solving
- Have good Communication skills
- Be able to gain people’s confidence and put them at ease
- Be persuasive, persistent and patient
- Be able to cope with pressure under tough circumstances
- Be flexible and adaptable
- Be able to work to deadlines.

### Student Experience for IBM

Click here for Interview Experience Dashboard

Coming Soon!!

### Analytics

#### Overview

Total Number of Question - 158

Cognitive Ability Assessments - 7

English Language Test - 10

Psychometric Test - 50

Coding Test - 6

Overall Time - 100 mins

Cognify Time Limit - 30

English Time Limit - 10

Psychometric Test Time Limit - 30

Coding Test Time Limit - 30 Min

50

% of people clearing the written round

40

% of people clearing the interview

100

% of people joining the company

#### Cognitive Ability Assessments

Cut-off

Difficulty

Importance

#### English Language Test

Cut-off

Difficulty

Importance

#### Psychometric Test

Cut-off

Difficulty

Importance

#### Coding Test

Cut-off

Difficulty

Importance

## IBM Previous Year Placement Papers based Information:-

### IBM Placement Papers PDF Syllabus and Pattern 2019

IBM PREVIOUS PAPERS TOPICS WITH SOLUTIONS | NO OF QUESTIONS | TOTAL TIME |
---|---|---|

Cognitive Ability Test | 7 | 30 mins |

English Language Test | 10 | 10 Min |

Learning Agility Assessments | 50 | 30 Min |

Coding Test | 6 | 30 Min |

### IBM Placement Papers and Previous Year Papers FAQ's

#### Are freshers eligible for IBM?

Yes, IBM does hire freshers. IBM do conduct on campus and off campus drive for that. Hence freshers have a very bright future.

#### What is the scope of getting placed in IBM?

I would like to say that every interview has their own set of challenges, however, if you prepare well it's not going to be brick breaking for you.

PrepInsta has all the related study material from which IBM arises questions hence we suggest you study from here.

#### Do they have referral drive option available?

Yes, they do have this option available if you have someone in your link working in IBM he can refer you. This way they can help both ways.

#### Is their any Sectional Cutoff in IBM?

No, there isn't any sectional cutoff, just the overall cutoff. Hence you can be pressure free and prepare. You have to give 3 weeks time if you are preparing for IBM. You can prepare from IBM PrepInsta Dashboard.

### Comments

Please Login/Signup to comment

Hello Sir,

I’ve heard that the pattern is changed. So my question to you is what would be the order of the sections,

Whether it would be Logical or Quants Or Verbal ?????

Is there any elimination after completing each sections or else an overall cutoff?

Quantitative questions wil come under whoch section

Quantitative questions wil come under whoch section ?

in IBM new syllabus is there any quants topics?

and in coding part.. from which topic they hav asked the most?

yes there any site to prepare or practise Cognitive Ability Games

Does IBM conduct any coding round in pool campus in online exam?

sir,what will be the minimum cutoff for clearing the written exam?

is their coding round in ibm for on campus

Yes