Hexaware PGET HR Interview Questions

Hexaware PGET HR Interview Questions and Answers 2023

On this page, you will find the most commonly asked HR questions in the Hexaware Interview 2023 for the role of Premier Graduate Engineer Trainee.

Page Highlights:-

  • Hexaware PGET Test pattern
  • Hexaware PGET HR Interview Questions

Hexaware PGET Test Pattern

Hexaware SectionNo of QuestionsTotal Time
Quants1545 mins(shared)
Logical1545 mins(shared)
Verbal1545 mins(shared)
Domain-based3030 mins
Coding260 mins

Hexaware PGET HR Interview Questions

Question 1: Tell me about yourself.

Answer:

Include basic information like your education, hobbies, and accomplishments, as well as internships and projects. Tell them about your workshops and what you learned from them.

Read more at: Tell me about yourself.

Question 2: What are your strengths and weakness?

Answer:

My strengths are my adaptable attitude, enthusiasm to learn new technology, devotion, and discipline, and my flaws are my lack of confidence. I’m working on my weaknesses, and I’m confident that I’ll overcome this obstacle soon.

Read more at: What are your strengths and weakness?

Questions 3: Have you led any team?

Answer:

Tell us about the steps you took to become a successful team leader. Furthermore, describe a real-life event in which you led a team to back your response.

Read more at: Have you led any team?

Question 4: Where do you see yourself five years from now?

Answer:

In five years, I hope to be in a position of leadership with increasing responsibility, knowledge, and skills. When it comes to making decisions for our organization, I would be more mature about my personality, and I would also encourage my younger students to give their all.

Read more at: Where do you see yourself five years from now?

Question 5: Who are the competitors of Hexaware?

Answer:

The competitors of Hexaware are Tata Consultancy Services (TCS), Cognizant, Accenture, Brillio, Infosys, Atos, Datapipe, and so on.

Question 6: Are you comfortable working in a team or do you like to work alone?

Answer:

As a team player who has worked on most projects, I’ve discovered that combining various ideas produces something unique and interesting. As a result, I prefer to work in teams. I was interested in sports in college, so I understood the value of working as part of a team. Group work enables for interesting brainstorming and collaboration with my teammates.

Read more at: Are you comfortable working in a team or do you like to work alone?

Question 7: Are you ready to relocate?

Answer:

Tell the interviewer that you have always been willing to relocate.

Read more at: Are you ready to relocate?

Question 8: Why Hexaware?

Answer:

Hexaware offers tremendous growth opportunities, the chance to cooperate with brilliant minds, a varied range of high-profile clients, and an ideal work-life balance.

Questions 9: Why should I hire you?

Answer:

I am a quick learner with excellent comprehension skills and a high degree of motivation. I am a punctual worker who will not waste time learning and implementing new abilities. I am also used to meeting deadlines as a result of my past internship. I can assure you that if I am chosen to assist, I will be a valuable asset to this company.

Read more at: Why should I hire you?

Question 10: Who is the founder of Hexaware?

Answer:

Atul K. Nishar is the founder of Hexaware.

Question 11: What are the things that make you angry?

Answer:

I have excellent patience and emotional control. I don’t get irritated often, but I can’t tolerate people who create uncomfortable environments and disrupt other people’s work.

Read more at: What are the things that make you angry?

Question 12: Where is the headquarter of Hexaware located?

Answer:

Hexaware headquarter is located in Navi Mumbai, Maharashtra, India

Question 13: What is your absenteeism record like?

Answer:

I am someone who believes in being present at all times. I despise taking unneeded leaves of absence. During my undergraduate years, I made an effort to attend classes on a regular basis, only missing them when absolutely necessary.

Read more at: What is your absenteeism record like?

Question 14: Who is the current CEO of Hexaware?

Answer:

R Srikrishna is the current CEO of Hexaware.

Question 15: Who is the parent company of Hexaware?

Answer:

HT Global IT Solution Holdings Limited is the parent company of Hexaware. 

Question 16: What are your plans for higher studies?

Answer:

I currently do not plan to pursue a higher education, but I am open to furthering my knowledge either within or externally. Because technology evolves so rapidly in our area, I make an effort to keep up with it in my own personal research. My employer has previously sent me to regular business training to ensure that my skills are up to date.

Read more at: What are your plans for higher studies?

Question 17: Have you done any certifications?

Answer:

Yes, I am C, C++, and Java certified, and I recently received certification in data visualization tools such as Excel, Tableau, Spotfire, and PowerBI software.

Read more at: Have you done any certifications?

Question 18: When was Hexaware founded?

Answer:

On 1990, Hexaware was founded.

Question 19: How would you rate me as an interview on a scale of 0-10?

Answer:

Sir, I’m not in a position to judge you. I am inexperienced, but the interview went well overall, and it was a whole new experience for me. As a result, I give you a 9 out of 10.

Read more at: How would you rate me as an interview on a scale of 0-10?

Question 20: Do you have any questions for me?

Answer:

  • Do you have any hesitations about me for this profile?
  • Is this a new position? If not, then why did the person before me resign?

Read more at: Do you have any questions for me?