Hexaware GET HR Interview Questions

Hexaware GET HR Interview Questions and Answers 2023

This page contains most frequently asked HR questions and answers in the Hexaware Interview for the role of Graduate Engineer Trainee.

Page Highlights:-

  • Hexaware GET Test pattern
  • Hexaware GET HR Interview Questions

Hexaware GET Test Pattern

Hexaware SectionNo of QuestionsTotal TimeDifficulty LevelImportance
Quants1545 mins(shared)MediumHigh
Logical1545 mins(shared)MediumHigh
Verbal1545 mins(shared)MediumHigh
Domain-based
  • Pseudo Code: 15 ques
  • Computer Fundamentals: 15 ques
30 minsHighHigh

Hexaware GET HR Interview Questions

Question 1:Tell me about yourself.

Answer:

During the HR interview, this is one of the most important and commonly requested topics. You can inform the interviewer about your qualifications, hobbies, strengths, achievements, and projects during this round. Additionally, practice your responses to these questions ahead of time, since this will make you appear more assured.

Read more at: Tell me about yourself.

Question 2: Where do you see yourself five years from now?

Answer:

I’m still learning things. However, in the coming years, I intend to focus more on honing my skills as a leader and as a technologist, and in five years, I expect to be able to spread wonderful revolutionary ideas and lead my team toward such ideas.

Read more at: Where do you see yourself five years from now?

Question 3: What is the difference between hard work and smart work?

Answer:

We can study in a specific amount of time if we combine hard work with dedication and effort. In this environment, success is presumed. However, one might achieve success in smart work by thinking smartly because success is measured by, among other things, rigorous preparation, innovative thought, expertise, and effort.

Read more at: What is the difference between hard work and smart work?

Questions 4: Why should I not hire you?

Answer:

I am not the person for you if you want someone who works alone or independently. Working in groups is enjoyable for me since it allows me to be more efficient. Working in groups enables me to produce the best results.

Read more at: Why should I not hire you?

Question 5: Who are the competitors of Hexaware?

Answer:

Some competitors of Hexaware are Tata Consultancy Services (TCS), Cognizant, Accenture, Brillio, Infosys, 2nd Watch, Atos, Datapipe, etc.

Question 6: Can you work under pressure?

Answer:

I constantly try to overcome obstacles in my life. So pressure does not bother me. I believe that working under pressure gives me the chance to develop my talents and learn new things.

Read more at: Can you work under pressure?

Question 7: Are you ready to relocate?

Answer:

Tell the interviewer that you have always been willing to relocate.

Read more at: Are you ready to relocate?

Question 8: Why Hexaware?

Answer:

Hexaware provides excellent growth opportunities, the opportunity to collaborate with outstanding brains, a diverse variety of high-profile clients, and a perfect work-life balance.

Questions 9: Why have you changed jobs so frequently?

Answer:

I worked for firm XYZ for six months before being asked to relocate. I was dealing with some personal troubles at the time, so moving was difficult for me. I tried to talk to my boss, but we couldn’t come to an agreement, so I resigned. Currency If necessary, I am willing to relocate and am eager to work with you.

Read more at: Why have you changed jobs so frequently?

Question 10: Who is the founder of Hexaware?

Answer:

Atul K. Nishar is the founder of Hexaware.

Question 11: How quickly do you adapt to new technology?

Answer:

I have some tech knowledge. I can quickly adapt to new situations and am mentally prepared to face new challenges. Accepting challenges, I feel, allows a person to learn quickly and grow in their work and overall well-being. Every semester in college, I had to complete papers and projects, which I thoroughly enjoyed. I believe that facing these challenges in college gave me the confidence to do the same in my professional life.

Read more at: How quickly do you adapt to new technology?

Question 12: How do you manage stress?

Answer:

To respond to this question, try to give some real-life examples of situations when you faced a stressful situation and how you handled it. While answering this question on workplace stress or pressure, you should also highlight some of your soft skills.

Read more at: How do you manage stress?

Question 13: What are your salary expectations?

Answer:

You can look for information about the company and the typical compensation for a given position. Instead of a specific number, state a range. Remember to emphasize that you are willing to negotiate your compensation.

Read more at: What are your salary expectations?

Question 14: Who is the current CEO of Hexaware?

Answer:

R Srikrishna is the current CEO of Hexaware.

Question 15: What does success mean to you?

Answer:

For me, there is no clear definition of success. However, when we dream about something and make it a reality. Success, in my perspective, is described as being content with one’s job or employment.

Read more at: What does success mean to you?

Question 16: How do you lead people?

Answer:

As a leader, I have always believed that we should not demand a team member to do something that we cannot do ourselves. And I follow this guideline. My coworkers understand that I will never ask them to do something that I will not do myself. This fosters team trust and a productive workplace.

Read more at: How do you lead people?

Question 17: What software are you familiar with?

Answer:

Describe your software expertise to the interviewer.

Read more at: What software are you familiar with?

Question 18: What makes you an organized person?

Answer:

I’m a really organized person. I like to keep track of my daily duties and complete them in the proper order. As a result, I manage my workload and specify my tasks. By the end of the day, my work will be successful.

Read more at: What makes you an organized person?

Question 19: When was Hexaware founded?

Answer:

On 1990, Hexaware was founded.

Question 20: Do you have any questions for me?

Answer:

  • Where do you see this organization in the next three years?

  • What makes this company better than its competitors?

Read more at: Do you have any questions for me?