Question 1
1.2
3.1
2.5
3.4
Good Job!
Oops!
Solution: We know, Distance = Speed × Time 3hr 45 min = 15/4 hrs Distance covered = 5*15/4 = 18.75 km = 19 (approx.) New Speed =15 km/hr Time taken = Distance /Speed = 19/15 = 1.2 hrs
Please login to submit your explanation
You can check your performance of this question after Login/Signup
Start
Question 2
1.26
4.44
3.25
2.14
Solution: We know, Speed = Distance /Time Ajay’s speed =800/3x60 = 4.44 m/sec
Question 3
15.62
14.74
12.35
17.24
Solution: Prior speed of the ship = 2000/(60*(244))km/h = 5/3 km/h New speed = 5/3 * 5/2 km/h = 25/6 km/h Per day the ship sails for (248)= 16 hours Each day the ship covers = 5*16 Kms = 80 kms The total time taken for covering 1250 Kms = 1250/80 = 15.62 days
Question 4
4:1
2:5
2:1
3:1
Question 5
10.25
13.26
9.52
11.7
Solution: Let each side of the foursided path= a km, Average speed of Raj = b km/h so, a/15 + a/10 + a/11 + a/12 =4a/b 225a/660 = 4a/b b = 4a*660/225 = 11.7 km/h
Question 6
212.2
214.26
240.23
228.5
Solution: We know, Time = Distance/Speed Time is taken by Kunal in the first half = 8/7 Time is taken by Kunal in the second half = 8/3 Total time taken to reach home = {(8/7) + (8/3)} = 80/21 Total Time taken = (80/21)*60 = 228.5 minutes
Question 7
25.36
33.51
36.24
28.37
Solution: Total distance = 120 km We know, Time= Distance/Speed Raghav covers the total distance in two different speeds = 40 km/hr & 30 km/hr Time taken to cover 50 km = 50/40 = 1.25 hours Time taken to cover 70 km = 70/30 = 2.33 hours Total time taken = 3.58 hours Average Speed for the entire trip = 120/3.58 = 33.51 km/hr
Question 8
Question 9
3.12
2.15
4.16
1.23
Solution: Total Distance = 250km/hr Total time is taken when the average speed is 80 km/hr = 3 hours Total time is taken when the average speed is 60 km/hr We know, Time = Distance/Speed Time = 250/60 = 4.16 hours
Question 10
29.37
34.23
51.43
52.13
Solution: The speed of the first train = 6x Speed of the second train = 7x According to the question,
Speed = Distance/ Time
2nd train:— speed = 300/5
= 60 km/hr
1st train speed = (60/7)*6 km/hr
= 51.43 km/hr
Please login to report
Login/Signup
Personalized Analytics only Availble for Logged in users
Analytics below shows your performance in various Mocks on PrepInsta
Your average Analytics for this Quiz
Rank

Percentile
0%
Completed
0/0
Accuracy
March 26, 2021
Login/Signup to comment
Login/Signup to comment