Question 1
240
220
110
210
Good Job!
Oops!
Solution: L/M=2/3 M/N=1/4=3/12 L:M:N= 2:3:12 Number of questions solved by M = (3/17) x 1190 = 210
Please login to submit your explanation
You can check your performance of this question after Login/Signup
Start
Question 2
100 kg
150 kg
250 kg
300 kg
Solution: Zinc quantity =\frac{6}{17} x 850= 300 kg
Question 3
27,36
27,38
28,32
26,20
Solution: \frac{(3x+9)}{(4x+9)} =\frac{4}{5} 15x +45 = 36 + 16x x = 9 1st Number = 3x = 3 x 9 = 27 2nd Number = 4x = 4 x 9 = 36
Question 4
4/7
4/3
3/2
5/4
Solution: Let numerator = x & denominator = y After 200% increased, Numerator = 3x After 100% increased, denominator = 2y \frac{3x}{2y}=\frac{9}{4} \frac{x}{y}=\frac{3}{2}
Question 5
36
82
24
44
Solution: \frac{G}{B} =\frac{5}{6} =\frac{5x}{6x} = \frac{\text{ Actual No.of Girls }}{\text{ Actual No.of Boys }} By given, \frac{5x2}{6x+8} = \frac{7}{11} 42x+56=55 x22 x = 6 Actual No. of Boys = 6 x = 6x6 = 36 No. of Boys Now = 36 + 8 = 44
Question 6
23/21
29/21
25/21
20/21
Solution: \frac{P}{Q} = \frac{16}{21} After change in values, \frac{16+24}{21+21} = \frac{40}{42} = \frac{20}{21}
Question 7
6,25,000
7,50,000
9,75,000
3,25,000
Solution: \frac{\text{ Bike Z }}{\text{ Bike M }} = \frac{5x}{7x} \frac{5x}{7x+25000} = \frac{25}{36} x= 125000 Price of bike Z = 5x= 5 x 125000 = 6,25,000
Question 8
6,60,000
5,30,000
50000
4,75,000
Currently there is no PrepInsta Explanation. Did you know?
You can also submit your own version of explanations under user explanation section and also view other submitted explanations by other users.
Question 9
28:20
23:20
20:9
24:20
Solution: Taking Income as Rs 100 Now according to the Question: \frac{1}{4}^{th}part was spent on House Rent = Rs 25 was spent \frac{1}{5}^{th}[\latex]part was given as charity = Rs 20 was given as charity<br /> <br /> Total expenditure = 25 + 20 = 45<br /> <br /> Ratio = \frac{100}{45} = 20:9
Question 10
3:2:1
2:3:5
4:5:6
6:2:5
Solution: Taking salary of Ruresh be 100 then according to the given question Rakesh/Suresh=80/100 = 4/5 Suresh/Bhavesh=100/120 = 5/6 Rakesh:Suresh:Bhavesh = 4:5:6
Please login to report
Login/Signup
Personalized Analytics only Availble for Logged in users
Analytics below shows your performance in various Mocks on PrepInsta
Your average Analytics for this Quiz
Rank

Percentile
0%
Completed
0/0
Accuracy
March 26, 2021
Login/Signup to comment
Login/Signup to comment