Question 1
Rs. 11,900
Rs. 2,800
Rs. 7,800
Rs. 11,200
Good Job!
Oops!
Correct option: D Solution Cost price of TV = 14,000 Loss of 20% Loss % = CP SP /CP × 100 0.2 = 14000SP /14000 0.2×14000 =14000  SP SP =11200
Please login to submit your explanation
You can check your performance of this question after Login/Signup
Start
Question 2
200
500
400
300
Solution: Profit%=S.P.C.P.C.P.*100 25 = 250C.PC.P*100 25C.P.= 25000 – 100C.P. 125C.P. = 25000 C.P. = Rs. 200
Question 3
15
14.28
13
14
Correct Option: B Solution C.P. of 1 dozen eggs is Rs. 420 => cost of 12 dozen eggs is 12*420 = Rs. 5040 S.P. of 1 egg is Rs. 40 S.P of 1 dozen eggs is 12*40= Rs. 480 S.P. of 12 dozen eggs = Rs. 12*480 = 5760 Profit % = 5760 – 50405040*100=7205040*100=7200504=14.28%
Question 4
68.75
70.2
34.77
56.78
Correct option: A Solution Loss% =20% => 0.8 C.P. = S.P. => 0.8 C.P. = 50 C.P. = 62.5 To make a profit of 10% S.P. = 1.1 * 62.5 S.P. = Rs. 68.75
Question 5
Rs. 23,530
Rs. 24,530
Rs. 26,730
Rs. 23,539
Correct Option: A Solution: Selling price of the product = 15,000 Let the price of product after 25% discount on Marked price be ‘x.’ 0.75 M.P. = x After 15% additional discount, 0.85x = 15000 x = Rs. 17,647
Question 6
Rs. 360,000
Rs. 300,000
Rs. 350,000
Rs. 320,000
Solution: Cost price of the Car = 250,000 Cost of repair = 50,000 Total cost of car = 250,000 + 50,000 = 300,000 Profit % = 20 % Selling price = 1.2*300,000 = 360,000
Question 7
1.01%
2.05 %
3.4 %
5.6 %
Solution: C.P. of a book sold at a profit of 10% = 550/1.1 = Rs. 500 C.P. of a book sold at a loss of 10% = 550/0.9 = Rs. 611.11 Total cost price of two books = 500+611.11 = 1111.11 Total selling price of the two books = 550+550 =1100 Loss = 1111.11=1100 = 11.11 Loss% = 11.111100*100=1.01%
Question 8
Rs. 21.33
22
29
10
Solution: Let the C.P of the box be ‘x’ x\frac{1}{16} \times x = 20 16 xx= 20 \times 16 15x = 320 X= 21.33
Question 9
20 %
25 %
50 %
79 %
Solution: let the cost price of 1000 gm sugar be Rs. 100 Cost price of 800gm sugar = Rs. 80 Profit made by shopkeeper = 100 – 80 = 20 Profit% =\frac{20}{80} \times 100 = 25 %
Question 10
11
12
19
20
Solution: Let the actual cost price if motorbike be x C.P. for motorbike = 85100*x=1720x Profit earned by jugal is 40% on cost price S.P. = 1.4 * 1720x = 23.820x Profit on actual price = 23.820xx = 3.8x/20 Profit % = 3.8x20x*100=3.8*5=19%
Please login to report
Login/Signup
Personalized Analytics only Availble for Logged in users
Analytics below shows your performance in various Mocks on PrepInsta
Your average Analytics for this Quiz
Rank

Percentile
0%
Completed
0/0
Accuracy
March 26, 2021