Question 1
1:1
2:6
1:9
3:4
Good Job!
Oops!
∴Required Ratio= 4:4 or 1:1
Please login to submit your explanation
You can check your performance of this question after Login/Signup
Start
Question 2
39
54
61
28
Taking Initial capacity of the bowl as x \frac{6x}{11}  6 = \frac{4}{9} (x6) => \frac{6x  66}{11} = \frac{4x  24}{9} => 54x  594 = 44x  264 => 54x  44x = 594  264 => 10x = 330 => x = \frac{330}{10} = x = 33 liters Initially the capacity was 33 liters after that 6 liters of rum was added which increased the capacity to = 33 + 6 = 39 liters.
Question 3
6/9
6/7
5/8
3/8
Let the C.P of the milk be Re. 1 per litre Then, S.P of 1 litre of mix =Re 1, Gain% =50/3% C.P of 1 Litre of Mix =Rs(100 x 3/350 x 1) =Re 6/7
Question 4
10/13
1/13
10/3
None
Suppose, C.P. of juice = Re 1/litre Gain percentage = 30% C.P. of 1 Litre blend = 100/130*1 = 10/13 We know, = 1/1 = (110/13) / (10/130) = 3/13 : 10/13
Question 5
25.92%
25.2%
23.92%
Let the CP of 1 kg black pepper = Re. 1 The SP of I Kg mixture = Re 1 Gain = 35% Therefore, CP of 1 Kg mixture = 100/135 * 1 = 20/27 We know, =Ratio of black pepper: papaya seed = 20/27: 7/27 Hence, part of papaya seed in the mixture = 7/27 * 100 = 25.92%
Question 6
23/21
17/19
25/31
25/61
By the rule of alligation, we have: Ratio of 1st and 2nd quantities = 6: 25 By the rule of ratio, if x:y is the ratio, to get the quantity of x, the formula is x/(x+y),and to get the quantity of y, the formula is y/(x+y) Therefore, required quantity replaced = 25/25 + 6 = 25/31
Question 7
33%
32%
23%
27%
Let the capacity of the vessel be 10 So, water from liquid A = 6 * 25/100 = 1.5 And, water from liquid B = 4 * 30/100 = 1.2 Total water = 1.5 + 1.2 = 2.7 In terms of percentage = 2.7/10 *100 = 27%
Question 8
7:3
5:3
2:5
9:7
Using the rule of allegation, Cost of first type of coffee and Cost second type of coffee is Rs 20 & Rs 60 Mean Price 35 60 – 35 = 25 35 – 20 = 15 Required Ratio = 25:15 = 5:3
Question 9
2:3
5:6
8:3
5:7
Using the rule of allegation, we get Price of water and Price of 1litre milk is Rs 0 & Rs 40 Mean= 24 40 – 24 = 16 240 = 0 Ratio = 16: 24 = 2: 3
Question 10
33:31
15:16
21: 23
76:85
By the rule of allegation, we get Batter Cinnamon 20 52 Mean Price= 35.50 52 – 35.50 = 16.50 35.50 – 20 = 15.50 Ratio = 16.50 : 15.50 = 33: 31
Please login to report
Login/Signup
Personalized Analytics only Availble for Logged in users
Analytics below shows your performance in various Mocks on PrepInsta
Your average Analytics for this Quiz
Rank

Percentile
0%
Completed
0/0
Accuracy
March 25, 2021
Login/Signup to comment
Login/Signup to comment