# IBM Speed Time And Distance Quiz – 1

Question 1

Time: 00:00:00
A car departs at 9:10 am. It travels at 152 kilometers per an hour until 5:40 pm, then increases its speed by 5% for the remaining of the trip. It reaches its final destination at 9:10 pm. How many kilometers did the car travel?

1850.6 km

1850.6 km

220.7 km

220.7 km

221.8 km

221.8 km

215.7 km

215.7 km

Once you attempt the question then PrepInsta explanation will be displayed.

Please login to submit your explanation

#### PrepInsta User

9.10 am to 5.40 pm = 8.5 hours 5.40 pm to 9.10 pm = 3.5 hours Find the distance traveled in the first part of the journey: Speed = 152 km/h Time = 8.5 hours Distance = 152 x 8.5 = 1292 km Find the speed for the second part of the journey: Speed increase = 5% of 152 km/h Speed increase = 0.05 x 152 = 7.6 km/h Speed = 152 + 7.6 = 159.6 km/h Find the distance traveled in the second part of the journey: Speed = 159.6 km/h Time = 3.5 hours Distance = Speed x Time Distance = 159.6 x 3.5 = 558.6 km Find the total distance: Total distance = 1292 + 558.6 = 1850.6 km

#### PrepInsta User

152 km/h*8.5 hrs=1290 km 5/100*152=7.6 km/h 152+7.6=159.6 km/h again, 159.6 km/h*3.5 hrs=558.6 km total=1290+558.6=1850.6 km

Start

Question 2

Time: 00:00:00
```A printer print 85 pages per minute. If the printer printed
for 4 hours, except for 12 minutes when there was a paper jam,
how many pages did it print?```

18930

18930

18750

18750

19750

19750

19380

19380

Once you attempt the question then PrepInsta explanation will be displayed.

Please login to submit your explanation

Start

Question 3

Time: 00:00:00
```In a 200 meter race, a runner A can beat runner B by 3.5 meters.
If they run at the same pace in 2400 meters race, runner A
will beat runner B by how many meters?```

42

42

52

52

32

32

22

22

Once you attempt the question then PrepInsta explanation will be displayed.

Please login to submit your explanation

#### PrepInsta User

A : B =200:196.5 When A covers 200 meters B covers 196.5 meters when A covers 2400 meters B covers (196.5/200)*2400=42

#### PrepInsta User

A : B =200:196.5 When A covers 200 meters B covers 196.5 meters when A covers 2400 meters B covers (196.5/200)*2400=2358 2400-2358=42

Start

Question 4

Time: 00:00:00
A person is responsible for loading reviews of computer games and desktop computers onto a website. It takes 120 minutes to load a half-page review. How long will it take to load half-page reviews for each of 4 desktop computers, plus full-page reviews for each of 2 computer games?

960

960

940

940

860

860

840

840

Once you attempt the question then PrepInsta explanation will be displayed.

Please login to submit your explanation

Start

Question 5

Time: 00:00:00
```A person types at the rate of 80 words per minute. how many
sentences can this person type in 64 minutes, if the sentences
include 11 words on average?
(round answer to the nearest whole number)```

420

420

435

435

450

450

465

465

Once you attempt the question then PrepInsta explanation will be displayed.

Please login to submit your explanation

Start

Question 6

Time: 00:00:00
```In a lawn ,grass grows equally thick and uniform rate every day.
It takes 24days for 70 cows to graze and 60 days for 30 cows.
How many cows are required to graze lawn in 96 days?```

15

15

20

20

25

25

30

30

Once you attempt the question then PrepInsta explanation will be displayed.

Please login to submit your explanation

Start

Question 7

Time: 00:00:00
```A car departs at 11:10 am. If it travels at 110km/hr until
2:30 then it reduces its speed by 5%for the remainder of the
trip.it reaches the destination at 7:30.How many kilometers
did he travel?```

889

889

890

890

891

891

892

892

Once you attempt the question then PrepInsta explanation will be displayed.

Please login to submit your explanation

Start

Question 8

Time: 00:00:00
```A person starts at 2.05PM with 40km/hr and reaches to 8.35 pm.
then how much distance he traveled?```

240 km

240 km

260 km

260 km

220 km

220 km

280 km

280 km

Once you attempt the question then PrepInsta explanation will be displayed.

Please login to submit your explanation

Start

Question 9

Time: 00:00:00
Employee A work from 0100 to 0845 (24-hour clock) on each of the five days this week. Next week, he is scheduled to work the same total hours, but will work a compressed 4-day work schedule. If he starts work at 0100 next week, what time will he finish each day?

0904

0904

1041

1041

1045

1045

1156

1156

1619

1619

Once you attempt the question then PrepInsta explanation will be displayed.

Please login to submit your explanation

Start

Question 10

Time: 00:00:00
```Prints a page 64 pg per min.If the printed for 3 hours except
for 10 min.Where there was a paper jam, how many pages did it print?```

11,700

11,700

2860

2860

11,684

11,684

12,140

12,140

10,600

10,600

Once you attempt the question then PrepInsta explanation will be displayed.

Please login to submit your explanation

Start

["0","40","60","80","100"]
["Need more practice! \r\n","Keep trying! \r\n","Not bad! \r\n","Good work! \r\n","Perfect! \r\n"]

Personalized Analytics only Availble for Logged in users

Analytics below shows your performance in various Mocks on PrepInsta

Your average Analytics for this Quiz

Rank

-

Percentile

0%

Get over 200+ Courses under One Subscription

Don’t settle Learn from the Best with PrepInsta Prime Subscription

Learn from Top 1%

## One Subscription, For Everything

The new cool way of learning and upskilling -

Limitless Learning

One Subscription access everything

Job Assurance

Get Access to PrepInsta Placement Cell

Top Faculty

from FAANG/IITs/TOP MNC's

## Get over 200+ course One Subscription

Courses like AI/ML, Cloud Computing, Ethical Hacking, C, C++, Java, Python, DSA (All Languages), Competitive Coding (All Languages), TCS, Infosys, Wipro, Amazon, DBMS, SQL and others.