Once you attempt the question then PrepInsta explanation will be displayed.

**Way 1**

This type of sum can be easily done with the help of ratio, no big calculations are required. and if you force your brain it can be done orally. lets try it.

Fresh Fruit = Water: solid = 68:32 = 17:8 ;(17 + 8=25)

Dry Fruit = water : solid = 20:80 = 5:20 ;(5 + 20=25)

Now you can see clearly If you have 100 Kg of fresh fruit. it means you have 8 × 4 = 32 kg of the solid part.

and in each 25 kg of dry fruit, we have 20 kg of the solid part of the fruit.

So 32 Kg solid fruit part from the fresh fruit will produce {(25÷20)×32}=40 kg of Dry fruits.

So we will get 40 Kg of dry fruits from 100 kg of fresh fruits.

**Way 2**
As fresh fruit contains 68% of water

100 kilograms fresh fruits, will have

68 kg. of water and hence

100−68=32 kg. of the dried portion.

In dry fruits, we have

20% of water and hence dried portion is

100−20=80%.

As such

80 parts of dried portion make

100 parts of dry fruits

and

1 part of dried portion makes

100/80 parts of dry fruits

and

32 kg of dried portion makes (

100/80)×32 kg. of dry fruits

or (

100/80)×32=40 kg. of dry fruits.

Hence

100 kg. of fresh fruits have

40 kg. of dry fruits in them.