DXC Sample Papers and Model Questions and Answers 2019-2020

DXC Model Questions and Answers Latest 2019-20

DXC Model Questions and Answers from the Latest drive are available here to assist the aspirants applying for the exam. DXC  has a set of pattern. You will have all the paid material and Model Questions, Sample Questions available

Here, PrepInsta  will provide you get  sum of all the information about the questions of  DXC Sample Questions and all the different types of Questions which will help you to clear the exams easily. 

Note:  For off campus hiring updates or notifications follow these pages:

DXC technologies model sample paper 2019-20
Dxc sample paper quant 2019-2020

Click here to visit DXC Quantitative Ability Paper Section

DXC Preparation Papers 2019 – Quants

 

Make sure that you also like our Facebook page here we generally post the latest questions here.

Q 1. Which one of the following is not a prime number?

A. 31

B. 61

C. 71

D. 91

Answer: Option D

Explanation:

91 is divisible by 7. So, it is not a prime number.

2. (112 x 54) = ?

A. 67000

B. 70000

C. 76500

D. 77200

Answer: Option B

3. What least number must be added to 1056, so that the sum is completely divisible by 23 ?

A. 2

B. 3

C. 18

D. 21

Explanation:

Answer: Option A

Explanation:

 23) 1056 (45

      92

      —

      136

      115

      —

       21

      —

 Required number = (23 – 21)   

                 = 2.  

4.  A person crosses a 600 m long street in 5 minutes. What is his speed in km per hour?

A. 3.6

B. 7.2

C. 8.4

D 10

Answer: Option B

Explanation:

Speed = (600/5*60)m/sec =2m/sec.

=(2*18/15)Km/hr

7.2 km/hr.

5. An airplane covers a certain distance at a speed of 240 km in 5 hours. To cover the same distance in 1 hour, it must travel at a speed of:

A. 300kmph

B. 360kmph

C. 600kmph

D. 720kmph

Answer: Option D

Explanation:

Distance = (240 x 5) = 1200 km.

Speed = Distance/Time

Speed = 1200/(5/3) km/hr.     [We can write 1 hours as 5/3 hours]

 Required speed =

 

1200 x

3

km/hr

= 720 km/hr.

5

6. A can do a work in 15 days and B in 20 days. If they work on it together for 4 days, then the fraction of the work that is left is :

A. 1/4

B. 1/10

C. 7/15

D. 8/15

Answer: Option D

Explanation:

A’s 1 day’s work = 1/15

B’s 1 day’s work  = 1/20

(A + B)’s 1 day’s work = (1/15+1/20

(A + B)’s 4 day’s work = (7/60*4) = 7/15

Therefore, Remaining work =(1-7/15) = 8/15

7. Out of 7 consonants and 4 vowels, how many words of 3 consonants and 2 vowels can be formed?

A. 24400

B. 21300

C. 210

D. 25200

Answer: Option D

Explanation:

Number of ways of selecting 3 consonants from 7
7C3
Number of ways of selecting 2 vowels from 4
4C2

Number of ways of selecting 3 consonants from 7 and 2 vowels from 4
7C3 × 4C2
=(7×6×53×2×1)×(4×32×1)=210=(7×6×53×2×1)×(4×32×1)=210

It means we can have 210 groups where each group contains total 5 letters (3 consonants and 2 vowels).

Number of ways of arranging 5 letters among themselves
=5!=5×4×3×2×1=120=5!=5×4×3×2×1=120

Hence, required number of ways
=210×120=25200

8.  In a group of 6 boys and 4 girls, four children are to be selected. In how many different ways can they be selected such that at least one boy should be there?

A. 159

B. 209

C. 201

D. 212

Answer: Option B

Explanation:

In a group of 6 boys and 4 girls, four children are to be selected such that at least one boy should be there.

Hence we have 4 options as given below

We can select 4 boys …(option 1)
Number of ways to this = 6C4

We can select 3 boys and 1 girl …(option 2)
Number of ways to this = 6C3 × 4C1

We can select 2 boys and 2 girls …(option 3)
Number of ways to this = 6C2 × 4C2

We can select 1 boy and 3 girls …(option 4)
Number of ways to this = 6C1 × 4C3

Total number of ways
6C4 + 6C3 × 4C1 + 6C2 × 4C2 + 6C1 × 4C3
6C2 + 6C3 × 4C1 + 6C2 × 4C2 + 6C1 × 4C1[∵ nCr = nC(n-r)]

=6×52×1+6×5×43×2×1×4=6×52×1+6×5×43×2×1×4 +6×52×1×4×32×1+6×4+6×52×1×4×32×1+6×4

=15+80+90+24=209

 9. Find the next number in the sequence:
3, 6, 9, 30, 117……

A. 192
B. 352
C. 388
D. 588

Answer: Option D

Explanation

3 * 1 + 3 = 6
6 * 2 – 3 = 9
9 * 3 + 3 = 30
30 * 4 – 3 = 117
117 * 5 + 3 = 588
 
10. A watch was sold at a loss of 10%. If it was sold for Rs.140 more, there would have been a gain of 4%. What is the cost price?
 
A. Rs.1000
B. Rs.1140
C. Rs.860
D. Rs.760
 

Answer: Option A

Explanation:

    90%

   104%

 ——–

     14% —- 140

 100% —- ? => Rs.1000

11. A boy has nine trousers and 12 shirts. In how many different ways can he select a trouser and a shirt?

A. 21

B. 12

C. 9

D. 108

Answer: Option D

Explanation:

The boy can select one trouser in nine ways.

The boy can select one shirt in 12 ways.
The number of ways in which he can select one trouser and one shirt is 9 * 12 = 108 ways.
 
12. How many three letter words are formed using the letters of the word TIME?
 
A. 12
B. 20
C. 16.
D. 24

Answer: Option D

Explanation:

The number of letters in the given word is four. 

The number of three letter words that can be formed using these four letters is ⁴P₃ = 4 * 3 * 2 = 24.
 
13. What number has a 5:1 ratio to the number 10?
 
A. 42
B. 50
C. 55
D. 62
 

Answer: Option B

Explanation:

5:1 = x: 10

x = 50

14. If a: b = 3:4, b:c = 7:9, c:d = 5:7, find a:d?

A. 5:12

B. 7:12

C.  3:11

D. 5:11

Answer: Option A

Explanation:

a/d = (3/4)*(7/9)*(5/7) => 5/12

15. The inverse ratio of 3: 2: 1 is?

A. 1:2:3

B. 2:3:1

C. 3:1:2

D. 2:3:6

Answer: Option D

Explanation:

1/3: 1/2: 1/1 = 2:3:6

 
 
 
 snip
Dxc verbal sample paper and model questions

Click here to visit DXC  English Verbal Ability Paper Section

DXC Questions and Answers – Verbal English

  1. The organization aims to providing with satellite-based data on climate-relevent information with highest possible levels of accuracy and realiability.

A. to provide with

B. at providing with

C. to provide

D. to the provision of

E. No correction required

Answer: Option C

Explanation:

The organisation aims ‘at providing’ or ‘to provide’ something. The use of ‘with’ is incorrect. It aims ‘to provide’ something not ‘provide with something’.

2. The organization aims to providing with satellite-based data on climate-relevent information with highest possible levels of accuracy and realiability.

A. to provide with

B. at providing with

C. to provide

D. to the provision of

E. No correction required

Answer: Option C

Explanation:

The organisation aims ‘at providing’ or ‘to provide’ something. The use of ‘with’ is incorrect. It aims ‘to provide’ something not ‘provide with something’.

3. Underwater archaeology has huge potential, as it could be a time-consuming and costly way to study the past.

A. as it is

B. but it is

C. since it could be

D. but it could

E. No correction required

4. Each galaxy is surrounded by a giant sphere of dark matter more than 10 times so wide as the visible portion of the galaxy.

A. the width of

B. so wider than

C. of the width to

D. in width than

E. No correction required

Answer: Option A

Explanation:

It is ‘more than 10 times the width of’ something else. It has to take a noun and not an adjective. The comparison is between the width of the dark matter and the width of the visible portion of the galaxy. The comparison is brought out with the use of ‘more than’. Hence the use of ‘as wide as’ or ‘wider than’ becomes absurd. The correction is ’10 times of the width of’.

5. Select the option that is most nearly OPPOSITE in meaning to the given word . :
DISPARITY (OPPOSITE)

A. timidity

B. bigotry

C. likeness

D. influence

Answer Option C

6. Ques. Select the option that is most nearly OPPOSITE in meaning to the given word . :
LISTLESS (OPPOSITE)

A: energetic

B: confined
C: minuscule
D: enlisted

7. His ———– in his family’s position is great but he does not boast about it.

A. status

B. pride

C. deceit

D. presumption

Answer: Option A

7. Everyone in this universe is accountable to God ———– his actions.

A. about

B. against

C. for

D. of

Answer: Option C

8. Prasanna got the company car for a ———– price as he was the seniormost employee in the company.

A. reduced

B. nominal

C. fixed

D. discounted

Answer: Option B

9. Women’s boxing is yet to be recognized as an Olympic support,—-. If that happens the dream of most of the tough girls may come true.

(A) The International Boxing Association has been campaigning to include it as an event in the 2008 Beijing Olympics.
(B) Though boxing is a very tough sport many women are seen willing to take up professional boxing now a days.
(c) Even some state governments are now willing to employ the women pugilists.

A. Only A

B. A and C

C. Only B

D. B and C

E. All the three

Answer: Option A

Explanation:

The first sentence says that women’s boxing has not been recognized as an Olympic sport. Sentence A follows with the idea that the IBA is campaigning towards including it in the 2008 Olympics. Taking up boxing as a profession or getting a government job as mentioned in sentences B and C cannot be a great ‘dream’ to be fulfilled which is the idea stated in the last sentence.

10. Male Vanity is no different from female’s —— in Face, a confident man no longer shies away from stating his deep interest in beautifying his appearance.

(A) Western cosmetic houses have spent millions of dollars researching this: men want to look amazing too.
(B) Today’s urban male spends as much on beauty products as his female counterpart.
(C) It is perhaps the fastest growing market segment of the feel good, look good industry.

A. A and B

B. A and C

C. Only C

D. All the three

E. None of these.

Answer: Option D

Explanation:

The opening sentence talks about ‘male vanity’. The last sentence states that he doesn’t ‘shy away’ anymore. Hence we need something in between to make it more coherent. In fact, the opening and the last sentence along with all the three given choices make a complete paragraph as the idea of feel good, look good expressed in C is followed by the interest shown by man in the final sentence.

11. If you can’t give every student a computer, at least give them a mouse each. —– This seems to be the reason behind Microsoft Research Lab India’s development of a software solution that allows the use of multiple mice in a computer.

(A) According to a recent study, it was seen that at least five students worked on a single computer in government schools.
(B) This will help them use the same computer simultaneously for the cost of a few extra mice.
(C) Each mouse will have a different cursor color and all of them are displayed on the monitor.

A. A and B

B. Only A

C. Only B

D. Only C

E. All the three

Answer: Option C

Explanation:

12. The opening sentence introduces us to the idea of using multiple mice in a computer. Sentence B tells us its benefits have been the reason for the development of this software by the Microsoft. This has nothing to do with the statistics given in A. Sentence C defines the product and hence can follow the last sentence.

Although the share of agriculture in the overall GDP has declined from around 40 per cent in 1980- 81 to below 20 per cent in 2006-07, its importance to the Indian economy can hardly be over emphasized. ——– In the context of ensuring food security and promoting inclusive growth, strategies to revitalize agriculture has become highly relevant.

(A) Fiscal deficits as a proportion of the GDP have come down but are still high by global standards.
(B) Infrastructure deficiencies can hold back further  grown in the agriculture sector.
(C) Recent Volatility in agricultural production has had its impact not only on economic but on price stability as well.

A. A and B

B. Only A

C. B and C

D. Only C

E. Only B

Answer: Option D

Explanation:

The opening sentence highlights the importance of agriculture in the Indian economy. Sentence C follows emphasizing the fact that volatility in agriculture production can have various undesirable impacts. Hence we have to revitalize the agricultural field and this is the idea given in the last sentence. The other two sentences talk about ‘fiscal deficits’ and infrastructure deficiencies in the agricultural sector which are irrelevant in the given context.

13. Poverty is hitting increasing numbers of women, and it is hitting them harder, —- The percentage of female-headed households varies from thirty to forty percent in some south and south-east Asian countries, to almost half of all households in developing as well as in industrial countries.

(A) This ‘feminisation’ of poverty is linked closely to the increase in poor female-headed households in developing as well as in industrial countries.
(B) The greatest burden of the world economic recession is increasingly borne by those least able to sustain it : women and children.
(C) Low-income women have sought paid work to compensate for decline in household income.

A. Only A

B. A and B

C. Only B

D. Only C

E. All the three

Answer: Option A

Explanation:

Only statement A can be inserted between the two given sentences. The first sentence talks about increasing number of women being hit hard by poverty. Statement A which talks about the increase in poor female-headed households in developing countries follows the first statement and ideally precedes the last statement which talks about the percentage of female-headed households in Asian and African countries.

14. The result of the examination dashed my hopes.

A. failed

B. kill someone

C. frustrate

D. bring great happiness

15. The result of the examination dashed my hopes.

A. failed

B. kill someone

C. frustrate

D. bring great happiness

Answer: Option C

DXC logical sample paper 2019-20

Click here to visit DXC Logical Reasoning and Ability Paper Section

DXC Written Test Papers for Online Test – Logical Reasoning

Direction to solve:

In each of the questions below consists of a question and two statements numbered I and II given below it. You have to decide whether the data provided in the statements are sufficient to answer the question. Read both the statements and

Give answer

(A) If the data in statement I alone are sufficient to answer the question, while the data in statement II alone are not sufficient to answer the question

(B) If the data in statement II alone are sufficient to answer the question, while the data in statement I alone are not sufficient to answer the question

(C) If the data either in statement I alone or in statement II alone are sufficient to answer the question

(D) If the data given in both statements I and II together are not sufficient to answer the question and

(E) If the data in both statements I and II together are necessary to answer the question.

1. Question: In which year was Rahul born ?

Statements:

  1. Rahul at present is 25 years younger to his mother.
  2. Rahul’s brother, who was born in 1964, is 35 years younger to his mother.

A. I alone is sufficient while II alone is not sufficient
B. II alone is sufficient while I alone is not sufficient
C. Either I or II is sufficient
D. Neither I nor II is sufficient
E. Both I and II are sufficient

Answer: Option E

Explanation:

From both I and II, we find that Rahul is (35 – 25) = 10 years older than his brother, who was born in 1964. So, Rahul was born in 1954.

2  Question:   What will be the total weight of 10 poles, each of the same weight ?

Statements:

One-fourth of the weight of each pole is 5 kg.
The total weight of three poles is 20 kilograms more than the total weight of two poles.
A. I alone is sufficient while II alone is not sufficient
B. II alone is sufficient while I alone is not sufficient
C. Either I or II is sufficient
D. Neither I nor II is sufficient
E. Both I and II are sufficient

Answer: Option C

Explanation:

From I, we conclude that weight of each pole = (4×5) kg = 20 kg.

So, total weight of 10 poles = (20 x 10) kg = 200 kg.

From II, we conclude that:

Weight of each pole = (weight of 3 poles) – (weight of 2 poles) = 20 kg.

So, total weight of 10 pojes = (20 x 10) kg = 200 kg.

3.  Question: How many children does M have ?

Statements:

H is the only daughter of X who is wife of M.
K and J are brothers of M.
A. I alone is sufficient while II alone is not sufficient
B. II alone is sufficient while I alone is not sufficient
C. Either I or II is sufficient
D. Neither I nor II is sufficient
E. Both I and II are sufficient

Answer: Option D

Explanation:

From I, we conclude that H is the only daughter of M. But this does not indicate that M has no son. The information given in II is immaterial.

4 Question: How much was the total sale of the company?

Statements:

The company sold 8000 units of product A each costing Rs. 25.
This company has no other product line.
A. I alone is sufficient while II alone is not sufficient
B. II alone is sufficient while I alone is not sufficient
C. Either I or II is sufficient
D. Neither I nor II is sufficient
E. Both I and II are sufficient

Answer: Option E

Explanation:

From I, total sale of product A = Rs. (8000 x 25) = Rs. 200000.

From II, we know that the company deals only in product A.

This implies that sale of product A is the total sale of the company, which is Rs. 200000.

5. Question: The last Sunday of March, 2006 fell on which date ?

Statements:

The first Sunday of that month fell on 5th.
The last day of that month was Friday.
A. I alone is sufficient while II alone is not sufficient
B. II alone is sufficient while I alone is not sufficient
C. Either I or II is sufficient
D. Neither I nor II is sufficient
E. Both I and II are sufficient

Answer: Option C

Explanation:

From I, we conclude that 5th, 12th, 19th and 26th of March, 2006 were Sundays.

So, the last Sunday fell on 26th.

From II, we conclude that 31st March, 2006 was Friday. Thus, 26th March, 2006 was the last Sunday of the month.

Direction to Solve:

In each of the questions below consists of a question and two statements numbered I and II given below it. You have to decide whether the data provided in the statements are sufficient to answer the question. Read both the statements and

Give answer

(A) If the data in statement I alone are sufficient to answer the question, while the data in statement II alone are not sufficient to answer the question

(B) If the data in statement II alone are sufficient to answer the question, while the data in statement I alone are not sufficient to answer the question

(C) If the data either in statement I alone or in statement II alone are sufficient to answer the question

(D) If the data given in both statements I and II together are not sufficient to answer the question and

(E) If the data in both statements I and II together are necessary to answer the question.

6. 

Question: What is the code for ‘sky’ in the code language ?

Statements:

In the code language, ‘sky is clear’ is written as ‘de ra fa’.
In the same code language, ‘make it clear’ is written as ‘de ga jo’.
A. I alone is sufficient while II alone is not sufficient
B. II alone is sufficient while I alone is not sufficient
C. Either I or II is sufficient
D. Neither I nor II is sufficient
E. Both I and II are sufficient

 7 Question: How many children are there between P and Q in a row of children?

Statements:

P is fifteenth from the left in the row.
Q is exactly in the middle and there are ten children towards his right.
A. I alone is sufficient while II alone is not sufficient
B. II alone is sufficient while I alone is not sufficient
C. Either I or II is sufficient
D. Neither I nor II is sufficient
E. Both I and II are sufficient

8 Question: How is T related to K?

Statements:

R’s sister J has married Ts brother L, who is the only son of his parents.
K is the only daughter of L and J.
A. I alone is sufficient while II alone is not sufficient
B. II alone is sufficient while I alone is not sufficient
C. Either I or II is sufficient
D. Neither I nor II is sufficient
E. Both I and II are sufficient

Question: How is T related to K?

Statements:

R’s sister J has married Ts brother L, who is the only son of his parents.
K is the only daughter of L and J.
A. I alone is sufficient while II alone is not sufficient
B. II alone is sufficient while I alone is not sufficient
C. Either I or II is sufficient
D. Neither I nor II is sufficient
E. Both I and II are sufficient
Answer: Option E

Explanation:

From I, we know that L is T’s brother and J’s husband. Since L is the only son of his parents, T is L’s sister.

From II, we know that K is L’s daughter.

Thus, from I and II, we conclude that T is the sister of K’s father i.e. T is K’s aunt.

9.  A person who is the husband of my son’s sister is my

A. Nephew

B. Son-in-law

C. Son

D. Brother

Answer: Option B

Explanation:

My son’s sister is my daughter. My daughter’s husband is my son-in-law.

10. Y is the daughter of X’s brother’s wife’s father-in-law. Y is X’s __

A. Niece

B. Daughter

C. Sister

D. Sister-in-law

E. Mother

Answer: Option C

Explanation:

X’s brother’s wife’s father-in-law is X’s brother’s father i.e. X’s father. X’s father’s daughter is X’s Sister.

11. Showing a photograph P said, ” She is my mother’s mother’s son’s daughter “. How is the person in the photograph related to P?

A. Sister

B. Cousin

C. Niece

D. Mother

Answer: Option B

Explanation:

P’s mother’s mother’s son is P’s uncle. P’s uncle’s daughter is P’s cousin.

12.  If in a certain language, MADRAS is coded as NBESBT, how is BOMBAY coded in that code?
A. CPNCBX

B. CPNCBZ

C. CPOCBZ

D. CQOCBZ

E. None of these

Answer: Option B

Explanation:

Each letter in the word is moved one step forward to obtain the corresponding letter of the code.

13. In a certain code, TRIPPLE is written as SQHOOKD. How is DISPOSE written in that code?
A. CHRONRD

B. DSOESPI

C. ESJTPTF

D. ESOPSID

E. None of these

Answer: Option A

Explanation:

Each letter in the word is moved one step backward to obtain the corresponding letter of the code.

14. If in a code language, COULD is written as BNTKC and MARGIN is written as LZQFHM, how will MOULDING be written in that code?
A. CHMFINTK

B. LNKTCHMF

C. LNTKCHMF

D. NITKHCMF

E. None of these

Answer: Option C

Explanation:

Each letter in the word is moved one step backward to obtain the corresponding letter of the code.

15. In a certain code, MONKEY is written as XDJMNL. Hoe is TIGER written in that code?
A. QDFHS

B. SDFHS

C. SHFDQ

D. UJHFS

E. None of these

Answer: Option A

Explanation:

The letters of the word are written in reverse order and then each letter is moved one step backward to obtain the code.

Click here to visit DXC Computer programming Paper Section

DXC Written Test Papers for Online Test – Logical Reasoning

1. Property which allows producing different executable for different platforms in C is called?

A. File inclusion

B. Selective inclusion

C. Conditional compilation

D. Recursive macros

Answer: Option C

Explanation:

Conditional compilation is the preprocessor facility to produce a different executable.

2.  #include is called
A. Preprocessor directive

B. Inclusion directive

C. File inclusion directive

D. None of the mentioned

Answer: Option A

Explanation:

None.

3. C preprocessors can have compiler specific features.
A. true 

B. false

C. Depends on the standard

D. Depends on the platform

Answer: Option A

Explanation:

#pragma is compiler specific feature.

4. C preprocessor is conceptually the first step during compilation.
A. true

B. false

C. Depends on the compiler

D. Depends on the standard

Answer: Option A

Explanation:

None.

5. Preprocessor feature that supplies line numbers and file names to the compiler is called?
A. Selective inclusion

B. macro substitution

C. Concatenation

D. Line control

Answer: Option D

Explanation:

None.

6. #include are _______ files and #include “somefile.h” ________ files.

A. Library, Library

B. Library, user-created header

C. User-created header, library

D. They can include all types of file

Answer: Option D

Explanation:

Both of this statement can be used to select any file.

7. What is the output of this program?

#include < iostream >

using namespace std;

void mani()

void mani()

{

cout << “hai”;

}

int main()

{

main();

return 0;

}

A. hai

B. haihai

C. compile time error

D. none of the mentioned

Answer: Option C

Explanation:

We have to use the semicolon to declare the function in line 3. If we did means, the program will execute.

8.  

What is the output of this program?

#include < iostream >

using namespace std;

void fun(int x, int y)

{

x = 20;

y = 10;

}

int main()

{

int x = 10;

fun(x, x);

cout << x;

return 0;

}

A. 10

B. 20

C. compile time error

D. none of the mentioned

Answer: Option A

Explanation:

In this program, we called by value so the value will not be changed, So the output is 10

9. How many minimum number of functions are need to be presented in c++?

A. 0

B. 1

C. 2

D. 3

Answer: Option B

Explanation:

The main function is the mandatory part, it is needed for the execution of the program to start.

10. How many ways of passing a parameter are there in c++?
A. 1

B. 2

C. 3

D. 4

Answer: Option C

Explanation:

There are three ways of passing a parameter. They are pass by value, pass by reference and pass by the pointer.

11. Which is used to keep the call by reference value as intact?
A. static 

B. const

C. absolute

D. none of the mentioned

Answer: Option B

Explanation:

Because const will not change the value of the variables during the execution.

12. By default how the value is passed in c++?
A. call by value B. call by reference C. call by pointer D. none of the mentioned

Answer: Option A

Explanation:

call by value

13. What will happen when we use void in argument passing?
A. It will not return value to its caller

B. It will return value to its caller

C. both a & b are correct

D. none of the mentioned

Answer: Option A

Explanation:

As void is not having any return value, it will not return the value to the caller.

DXC Sample Papers – Hiring Process

In order to understand in detailed the hiring Process for the DXC. Please visit the link we have provided on the right. Here you will be able to collect all the required information for DXC.

Click here to know the DXC hiring process

DXC Model Papers – Interview Pattern

To know more about DXC interview pattern  please click on the button provided on right hand side. You will get detailed information.

Click here to know for the exact interview pattern for DXC